Oratie Lia van Zuylen dankzij Kuria, UMC, Vrije Universiteit Amsterdam. Livestream, visual design, pitch, film, trailer
Prof. dr. Lia van Zuylen

Oratie Samen één

Op 17 december 2020 om 15.30 sprak prof. dr. Lia van Zuylen haar oratie uit. Haar rede draagt de titel: Samen één, waarin zij haar visie over pallatieve zorg en oncologische zorg voordraagt. In de tussentijd heeft ze niet stil gestaan. Bekijk de oratie en haar andere optredens via deze site of haar YouTube kanaal.

Bekijk de oratie Samen één

Voor een maximale kijkervaring klik je op het icoontje rechtonder met de 4 pijlen die naar buiten wijzen. Zo krijg je een schermvullend beeld Via de blauwe punten op de balk kunt u snel door de hoofdstukken heen.

Samenvatting oratie

Oncologische zorg, met aandacht voor de behandeling van de kanker, is in deze fase samen één met palliatieve zorg, die zich richt op de kwaliteit van leven. Een goede afweging is mogelijk als arts, patiënt en naasten samen over het levenseinde praten.

Interview NPO Radio

We gaan al duizenden jaren dood, maar we weten zo weinig over het proces van sterven.” Hoogleraar palliatieve oncologie Lia van Zuylen moest eraan denken tijdens het schrijven van haar oratie getiteld Samen Eén. Over een optimale zorg in de laatste levensfase spraken presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij van Nieuwsweekend met haar.

Kijktips

- Heeft u uw internetverbinding al gecheckt?
- Staat uw geluid aan? Klik op de blauwe balkjes in de videoplayer
- De livestream kan bufferen (even haperen), afhankelijk van uw device en internetsnelheid.
- De videoplayer gaat meestal gewoon door waar u gebleven was. Zoniet, dan scrollt u even terug.

Helpdesk

Interesse in
livestreams? 

06 44 54 99 20
of mail Loyda